Învață peste 100 de tehnici de terapie manuală alături de Alexandru Măcreanu, terapeut cu peste 14 ani de experiență.

Într-o eră în care domeniul sănătății se confruntă cu provocări și evoluții constante, nevoia de abordări terapeutice profunde, eficiente și personalizate devine mai accentuată ca niciodată. 

Pentru a răspunde acestei nevoi, am creat un curs format din 100 de tehnici de terapie manuală pe care îmi doresc să ți le transmit mai departe.

De la fundamente la expertiză: Terapia manuală transformativă prin metoda PROMAC

Acesta este un curs conceput să te învețe 100 de tehnici pe care le poti aplica chiar de a doua zi in cabinetul tău. 

Structurat într-o combinație echilibrată de 60% teorie și 40% practică, cursul oferă o fundație solidă în anatomie, fiziologie, biomecanică și asocierile somatice cu disfuncțiile posibile, toate axate strict pe necesarul terapeutic manual.

Ce vei învăța

 • Peste 100 de tehnici de testare și corecție: Vei dobândi competențe în utilizarea unui spectru larg de tehnici de testare și corecție a disfuncțiilor, concepute să fie sigure și eficiente. Fiecare tehnică este aleasă și structurată astfel încât să minimizeze riscurile în aplicarea ei.
 • Logica terapeutică: Înțelegerea profundă a logicii terapeutice care stă la baza deciziilor clinice, permițându-ți să aplici cunoștințele dobândite într-o manieră coerentă și personalizată pentru fiecare pacient.
 • Dezvoltarea sensibilității palpatorii: Metode specifice pentru îmbunătățirea sensibilității palpatorii, esențiale pentru deslușirea și aplicarea tehnicilor manuale și pentru evaluarea eficientă a organismului prin intermediul membranelor și fasciilor.
 • Aplicarea sigură a terapiei manuale: Învață să aplici tehnicile manuale într-un mod care respectă limitele de siguranță ale pacienților, minimizând riscurile și maximizând beneficiile terapeutice.
 • Lucrul cu membranele și fasciile corpului: Vei descoperi cum să lucrezi eficient cu membranele și fasciile pentru a testa și trata organismul, oferind o abordare holistică și integrativă a vindecării.

La finalul acestui curs, vei avea nu doar competențele tehnice necesare pentru a excela în terapia manuală, dar și o filozofie terapeutică profundă care îți va ghida practica și te va distinge ca profesionist în domeniul tău.

Pentru cine este cursul

Cursul „De la Fundamente la Expertiză: Terapia Manuală Transformativă prin PROMAC” este conceput pentru o gamă largă de profesioniști din domeniul sănătății, precum și pentru studenții care își doresc să își aprofundeze cunoștințele și să își dezvolte competențele în terapia manuală. Iată cine va beneficia cel mai mult de acest program:

 • Terapeuți manuali și osteopați: Practicieni cu experiență în căutarea unor metode avansate și integrate pentru a-și îmbunătăți abordarea terapeutică și pentru a oferi îngrijire de cea mai înaltă calitate pacienților lor.
 • Kinetoterapeuți: Profesioniști interesați să integreze tehnici de terapie manuală avansate în programele de reabilitare pentru a optimiza recuperarea funcțională a pacienților.
 • Fizioterapeuți: Practicieni care doresc să își extindă arsenalul terapeutic cu tehnici manuale bazate pe principii osteopatice pentru a aborda o gamă mai largă de condiții musculoscheletale.
 • Studenți în domeniul sănătății: Tineri profesioniști în formare care caută să dobândească o bază solidă în terapia manuală și să învețe de la un practician experimentat, pentru a-și începe cariera cu un avantaj competitiv.
 • Profesioniști în reabilitare sportivă și masaj terapeutic: Specialiști interesați să îmbogățească abordările terapeutice și să înțeleagă mai bine interacțiunile complexe dintre sistemul musculoscheletal, fascii și funcția corporală globală.

Acest curs este pentru tine dacă ești dedicat dezvoltării profesionale continue și în căutarea unor metode noi care să îmbunătățească calitatea îngrijirii oferite pacienților.

Vei învăța nu doar cu tehnici de ultimă oră, ci și o înțelegere aprofundată a principiilor care stau la baza terapiei manuale, permițându-ți să aplici cunoștințele în mod creativ și efectiv în practica ta.

Despre instructor

Alexandru Măcreanu este unul dintre primii absolvenți ai Institutului Român de Osteopatie.

Cu peste 14 ani de experiență în terapia manuală și osteopatie, Alexandru se distinge prin abordarea sa holistică și dedicarea profundă față de vindecarea pacienților și educația continuă în domeniu.

Experiența și calificările:

 • Formare Profesională: Absolvent al Institutului Român de Osteopatie, fiind parte din prima generație de osteopați acreditați la nivel național. Parcursul educațional, împreună cu formarea continuă, îi oferă o înțelegere profundă și o abilitate remarcabilă de a aplica principiile osteopatiei în practica clinică.
 • Contribuția la educația în osteopatie: În prezent, Alexandru este cadru profesoral la Institutul Român de Osteopatie, unde împărtășește cunoștințele și pasiunea sa cu viitoarele generații de osteopați, contribuind semnificativ la dezvoltarea profesională a acestui domeniu în România.
 • Acreditarea profesională: Este membru înscris în Colegiul Osteopaților din România (COR), o recunoaștere a competențelor și a aderării la standardele înalte de practică în osteopatie.

Filosofia și viziunea sa:

Alexandru crede într-o abordare personalizată a îngrijirii, subliniind importanța înțelegerii holistice a corpului uman. Prin cursul „De la Fundamente la Expertiză”, Alexandru își propune să împărtășească nu doar tehnicile sale avansate, ci și modul de gândire critică și abordarea holistică care permit identificarea și tratarea eficientă a cauzelor profunde ale disfuncțiilor somatice.

Este mai mult decât o simplă transmitere de cunoștințe – este o misiune de a modela viitoarele generații de terapeuți manuali și osteopați, echipându-i cu competențele, înțelegerea și compasiunea necesare pentru a face o diferență reală în viața pacienților.

Structura și formatul cursului

Formatul cursului:

 • Componenta Teoretică (60%): Vei avea acces la prelegeri detaliate, studii de caz și analize ale tehnicilor, cu accent pe anatomie, fiziologie, biomecanică și diagnostic.
 • Componenta Practică (40%): Ateliere practice și demonstrații care te vor ghida pas cu pas prin tehnicile de terapie manuală, cu ocazia de a exersa și de a primi feedback constructiv.

Materiale de suport incluse:

 • Vei primi un suport de curs în format PDF, prezentări PowerPoint, un caiet de lucru în format fizic pentru notițe și exerciții, acces la înregistrări video cu demonstrații ale tehnicilor, precum și la un grup exclusiv de Whatsapp pentru suport continuu și discuții profesionale.

Modul de desfășurare:

 • Cursul se va desfășura în format față în față, pentru cei care preferă interacțiunea directă și beneficiile învățării practice în grup.

Acces la resurse și actualizări:

 • Toți participanții vor beneficia de acces continuu la materialele cursului și vor primi actualizări regulate pentru a rămâne la curent cu cele mai noi evoluții în domeniul terapiei manuale.

Unde și când se va desfășura cursul?

6-7 aprilie 2024

Cursul este structurat pe o durată de 2 zile, împărțit pe câte 7 ore de instruire teoretică și practică.

Teatris, Galați

Un spațiu exclusivist care promovează confortul, învățarea și interacțiunea productivă între cursanți și instructor.

Cursul costă 400 de euro

Ce este inclus:

 • În costul cursului de 400 Euro sunt incluse toate materialele de curs necesare, plus:
 • Cafea și apă disponibile pe tot parcursul zilei pentru a te menține energizat și hidratat.
 • O masă de prânz a la carte, oferindu-ți o experiență culinară deosebită, și gustări pentru a-ți satisface poftele în pauzele de curs.

Cum te înscrii?

Drumul tău către expertiză în terapia manuală începe aici. 

Cursul „De la Fundamente la Expertiză: Terapia Manuală Transformativă prin PROMAC” îți oferă ocazia unică de a-ți dezvolta și perfecționa abilitățile într-un cadru exclusivist.

Pentru a-ți rezerva locul la acest curs transformativ, este necesară o plată în avans de 50% din costul total al cursului. Această investiție inițială îți asigură accesul la unul dintre cele mai inovative programe de terapie manuală disponibile.

Locurile sunt limitate pentru a asigura o experiență de învățare de înaltă calitate și interacțiune directă cu instructorul, deci îți recomandăm să te înscrii cât mai curând posibil.

Înscrie-te acum
Au mai rămas doar 5 locuri disponibile.


  Nu rata oportunitatea de a-ți transforma abordarea terapeutică și de a atinge noi culmi ale expertizei în terapia manuală.

  Alătură-te nouă la „De la Fundamente la Expertiză: Terapia Manuală Transformativă prin PROMAC” și fă-ți primii pași către o practică revoluționată.